Ανακοίνωση για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων ΙΕΚ 1ης περιόδου 2016

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) ανακοινώνει τα εξής:

1. Στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. 1ης περιόδου 2016 θα λάβουν μέρος περίπου 3.000 υποψήφιοι, οι οποίοι θα εξεταστούν στο Θεωρητικό Μέρος 110 ειδικοτήτων και στο Πρακτικό Μέρος 101 ειδικοτήτων.

2. Με βάση τον αριθμό των υποψηφίων ανά Διοικητική Περιφέρεια οι Εξετάσεις θα διενεργηθούν στις πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Κομοτηνή.

· Οι υποψήφιοι της Διοικητικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα εξετασθούν στο Εξεταστικό Κέντρο της Αττικής (Δ.Ι.Ε.Κ. Ηλιούπολης, Βουλιαγμένης 521 & Εθνάρχου Μακαρίου) ή της Κεντρικής Μακεδονίας (Δ.Ι.Ε.Κ. Νεάπολης Θεσσαλονίκης, Πρώην Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη) ή της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Δ.Ι.Ε.Κ. Κομοτηνής, Τέρμα Σισμανόγλου).

Οι υποψήφιοι των Διοικητικών Περιφερειών στις οποίες δεν θα λειτουργήσουν Εξεταστικά Κέντρα θα πρέπει να αποστείλουν, εντός 24 ωρών από την ανακοίνωση, ηλεκτρονικό μήνυμα (e mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση exetaseis_iek@eoppep.gr για να δηλώσουν, σύμφωνα με τα ανωτέρω, το Εξεταστικό Κέντρο στο οποίο επιθυμούν να εξετασθούν.

Προσοχή: Σε περίπτωση μη αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος ο Οργανισμός θα προβεί σε κατανομή των υποψηφίων χωρίς δυνατότητα αλλαγής.

3. Το Θεωρητικό Μέρος των εξετάσεων θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα από 4 έως και 22 Ιουλίου 2016, καθημερινές. Το αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα και ειδικότητα θα ανακοινωθεί άμεσα από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αιτήσεων των υποψηφίων.

Η εξέταση του Πρακτικού Μέρους των εξετάσεων θα διεξαχθεί την ίδια μέρα με την εξέταση του Θεωρητικού Μέρους ή σε διαφορετική μέρα κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου. Το Αναλυτικό πρόγραμμα του Πρακτικού Μέρους των εξετάσεων θα ανακοινωθεί άμεσα από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αιτήσεων των υποψηφίων.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΠΠΕΠ στη σελίδα http://www.eoppep.gr/index.php/el/announcements/764-exet_kentra_iek_2016

Σχολιάστε