Εξετάσεις Προόδου Εαρινού Εξαμήνου 2017Α

Σύμφωνα με το χρονοδιάδραμμα κατάρτισης του εαρινού εξαμήνου 2017Α, οι εξετάσεις προόδου θα πραγματοποιηθούν από 15/5/2017 μέχρι και 23/5/2017. Η συμμετοχή στην εξέταση προόδου είναι υποχρεωτική για όλους τους καταρτιζόμενους. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Η διάρκεια κάθε εξέτασης προόδου είναι 1-2 διδακτικές ώρες (καθορίζεται με ευθύνη του εκπαιδευτή).
  2. Για όλες τις ειδικότητες, η κύρια εξεταστική περίοδος διαρκεί από τη Δευτέρα 15/5/2017 μέχρι και την Παρασκευή 19/5/2017. Η εξέταση προόδου για κάθε μάθημα θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας των μαθημάτων. Π.χ. αν ένα μάθημα  διδάσκεται κάθε Τρίτη, 5η ώρα, η εξέταση προόδου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16/5/2017, 5η ώρα.
  3. Ανε περίπτωση απουσίας καταρτιζομένου από εξέταση προόδου για αποδεικνυόμενους λόγους ανωτέρας βίας ή σοβαρής ασθένειας, θα πρέπει να ενημερωθεί τόσο ο εκπαιδευτής (τηλεφωνκά) όσο κι η διοίκηση του ΙΕΚ (με με έγκαιρο ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο θα επισυνάπτεται κατάλληλο δικαιολογητικό). Για τα θεωρητικά μαθήματα, αν χρειαστεί, οι επαναληπτικές πρόοδοι για αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις καταρτιζομένων θα πραγματοποιηθούν με διαφορετικά θέματα εξέτασης από 22/5/2017 μέχρι 23/5/2017 και ώρα 13:00-15:00. Οι εκπαιδευτές θα πρέπει να μεριμνήσουν για την έγκαιρη αποστολή των θεμάτων ενώ το ΙΕΚ θα μεριμνήσει για την επιτήρηση των σπουδαστών. Για τα εργαστηριακά μαθήματα, αν χρειαστεί, οι επαναληπτικές πρόοδοι για αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις καταρτιζομένων θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη των εκπαιδευτών με προφορική εξέταση ή με παράδοση εργασίας.
  4. Σε κάθε περίπτωση, οι πλήρεις καταστάσεις βαθμολογίας των προόδων πρέπει να παραδοθούν στο ΔΙΕΚ μέχρι και 26/5/2017.Παρακαλούνται οι εκπαιδευτές να μη παραδίδουν καταστάσεις βαθμολογίες που δεν είναι πλήρεις.
  5. Δεν επιτρέπονται άτυπες συνεννοήσεις μεταξύ εκπαιδευτών-καταρτιζομένων π.χ. για τη μέρα ή ώρα της εξέτασης προόδου. Σε αυτή την περίπτωση ο καταρτιζόμενος βαθμολογείται με μονάδα (1).
  6. Οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν γνώση των βαθμολογιών προόδου με ευθύνη του κάθε εκπαιδευτή.

Σχολιάστε