Αποτελέσματα της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Νέες Ειδικότητες στο ΔΙΕΚ Μυτιλήνης για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2017Β

Σας ενημερώνουμε ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέες ειδικότητες στο ΔΙΕΚ Μυτιλήνης για το νέο φθινοπωρινό εξάμηνο 2017Β. Πάνω από 120 ενδιαφερόμενοι συμπλήρωσαν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα. Οι 5 δημοφιλέστερες ειδικότητες που προκύπτουν από τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων κι επομένως έχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκριθούν από τη ΓΓΔΒΜΝΓ είναι οι παρακάτω:

  1. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης. Η ειδικότητα λειτουργεί με πολύ μεγάλη επιτυχία στο ΔΙΕΚ Μυτιλήνης τα τελευταία χρόνια. Οι καταρτιζόμενοι χρησιμοποιούν ένα σύγχρονο εργαστήριο κομμωτικής και καθοδηγούνται από έμπειρους εκπαιδευτές. Η ειδικότητα συμμετείχε επίσης στην ετήσια εκδήλωση του ΙΕΚ στο επιμελητήριο Λέσβου. Ορισμένοι απόφοιτοι της ειδικότητας έχουν ήδη αποκατασταθεί επαγγελματικά.
  2. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας. Στο τομέα Διοίκησης και Οικονομίας υπάρχει μια πολύ καλή παράδοση, ενώ το ΔΙΕΚ διαθέτει πολύ έμπειρους εκπαιδευτές. Για τη συγκεκριμένη ειδικότητα, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για Πρακτική Άσκηση και παράλληλα υπάρχουν ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση. Στο ΔΙΕΚ Μυτιλήνης λειτουργεί ήδη η παρεμφερής ειδικότητα “Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου”. Για τους μελλοντικούς αποφοίτους της ειδικότητας θα υπάρξει η δυνατότητα για επιδοτούμενη Μαθητεία.
  3. Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών. Τα τελευταία χρόνια στο ΔΙΕΚ Μυτιλήνης έχουν λειτουργήσει αρκετές ειδικότητες του κλάδου της Πληροφορικής. Η συγκεκριμένη ειδικότητα συνδυάζει αρκετούς κλασσικούς τομείς της πληροφορικής με ορισμένους πιο σύγχρονους κλάδους (π.χ. κινητή τηλεφωνία) που παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον. Το ΔΙΕΚ Μυτιλήνης διαθέτει ιδιόκτητο εργαστήριο πληροφορικής που είναι σύγχρονο και πολύ καλά εξοπλισμένο. Για μελλοντικούς αποφοίτους της ειδικότητας θα υπάρξει η δυνατότητα για επιδοτούμενη Μαθητεία.
  4. Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ. Για τη συγκεκριμένη ειδικότητα, υπάρχει αρκετή ζήτηση. Στο ΔΙΕΚ Μυτιλήνης λειτουργεί με επιτυχία η παρεμφερής ειδικότητα “Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας, Καλλωπισμού Νυχιών κι Ονυχοπλαστικής”.
  5. Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών. Η ειδικότητα έχει λειτουργήσει και στο παρελθόν στο ΔΙΕΚ Μυτιλήνης. Ορισμένοι απόφοιτοι της ειδικότητας έχουν ήδη αποκατασταθεί επαγγελματικά από διάφορους φορείς όπως αεροδρόμια, εταιρίες φύλαξης (security), κ.ο.κ.

Τονίζουμε στους ενδιαφερόμενους τα παρακάτω:

  • Η συμπλήρωση της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος το προηγούμενο διάστημα σε καμμία περίπτωση δεν έχει ισχύ αίτησης εγγραφής. Πολλοί ενδιαφερόμενοι εμφανίζονται στα γραφεία του ΙΕΚ ή τηλεφωνούν για να ρωτήσουν αν έχει γίνει δεκτή η αίτηση εγγραφής τους. Όλοι αυτοί δυστυχώς δεν έχουν διαβάσει προσεκτικά τις σχετικές ανακοινώσεις ούτε έχουν αντιληφθεί το νόημα της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
  • Η έγκριση των νέων ειδικοτήτων που θα είναι δυνατό να λειτουργήσουν το νέο φθινοπωρινό εξάμηνο 2017Β, αποτελεί αρμοδιότητα της ΓΓΔΒΜΝΓ. Όποτε εγκριθούν οι νέες ειδικότητες, θα υπάρξει ηλεκρονική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΙΕΚ Μυτιλήνης. Συνήθως, η σχετική έγκριση γίνεται αρχές του Σεπτέμβρη, όμως είναι δυνατόν να υπάρξουν διαφοροποιήσεις. Το ΙΕΚ Μυτιλήνης δεν έχει αρμοδιότητα να υποδείξει το χρόνο που θα είναι γνωστές οι ειδικότητες που θα εγκριθούν.
  • Για να λειτουργήσει οποιαδήποτε εγκεκριμένη ειδικότητα, απαιτούνται πάνω από 15 ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής νέων σπουδαστών. Ο χρόνος κι η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής αποτελούν αρμοδιότητα της ΓΓΔΒΜΝΓ. Όποτε καθοριστεί ο χρόνος κι η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων εγγραφής, θα υπάρξει έγκαιρη ηλεκρονική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΙΕΚ Μυτιλήνης. Παράλληλα το ΙΕΚ θα φροντίσει να ενημερώσει τους ενδιαφερομένους μέσω δελτίων τύπου σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα, κ.ο.κ.
  • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις 5 δημοφιλέστερες ειδικότητες και τα μαθήματα που διδάσκονται σε αυτές από το συνημμένο πίνακα.

Σχολιάστε