Χρονοδιάγραμμα Κατάρτισης Εξαμήνου 2017Β

Σας ανακοινώνουμε το νέο Χρονοδιάγραμμα Κατάρτισης Εξαμήνου 2017Β. Προκειμένου να γίνει ο καλύτερος δυνατός προγραμματισμός της κατάρτισης, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

ΜΑΘΗΜΑΤΑ/ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ

α) Για κάθε εξάμηνο πρέπει να πραγματοποιηθούν 15 εβδομαδιαίες διδασκαλίες, δηλαδή αν ένα μάθημα διδάσκεται 2 ώρες την εβδομάδα, τότε οι προβλεπόμενες ώρες κατάρτισης για το μάθημα αυτό είναι 30.
β) Οι διδασκαλίες των μαθημάτων για το φθινοπωρινό εξάμηνο 2017Β ολοκληρώνονται την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018. Ακολουθούν οι εξετάσεις του εξαμήνου.
γ) Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα μαθήματα που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή θα χρειαστούν 1 αναπλήρωση. Γενικότερα αν για οποιοδήποτε μάθημα δεν είναι δυνατό να συμπληρωθούν οι προβλεπόμενες ώρες κατάρτισης (π.χ. λόγω αργιών, ασθένειας εκπαιδευτή, κοκ), πρέπει να οριστούν αναπληρώσεις. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε προσεκτικά το νέο Χρονοδιάγραμμα Κατάρτισης Εξαμήνου 2017Β αλλά και τον οδηγό του εκπαιδευτή ώστε να οργανωθούν σωστά οι απαραίτητες αναπληρώσεις. Για κάθε αναπλήρωση παρακαλούνται οι εκπαιδευτές να ενημερώνουν τουλάχιστον 48 ώρες πριν τους καταρτιζόμενους αλλά και την ηλεκτρονική πλατφόρμα αναρτώντας σχετική ανάρτηση (εξυπακούεται ότι δεν υπάρχει άλλο μάθημα την ίδια ώρα). Στην ανάρτηση πρέπει να επιλεγεί η ειδικότητα και να γίνει χρήση της ένδειξης τύπος υλικού “Αναπληρώσεις” .
δ) Σε περίπτωση που κάποιο μάθημα πρέπει να αναβληθεί εκτάκτως από τον εκπαιδευτή (π.χ. λόγω ασθένειας),  με ευθύνη του εκπαιδευτή θα πρέπει να ενημερώνονται οι καταρτιζόμενοι αλλά και η ηλεκτρονική πλατφόρμα με σχετική ανάρτηση. Στην ανάρτηση πρέπει να επιλεγεί η ειδικότητα και να γίνει χρήση της ένδειξης τύπος υλικού “Αναβολή μαθήματος”.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΛΗΣ/ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ/ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

α) Για κάθε μάθημα, θεωρητικό ή εργαστηριακό, πρέπει να γίνει ο προγραμματισμός της ύλης με ευθύνη του εκπαιδευτή. Μέχρι την Παρασκευή 27/10, οι εκπαιδευτές θα πρέπει να αναρτήσουν τον προγραμματισμό ύλης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, λαμβάνοντας υπόψη τον οδηγό του εκπαιδευτή.

β) Επιπλέον, οι εκπαιδευτές θα προετοιμάσουν εκπαιδευτικό υλικό για κάθε μάθημα που έχουν αναλάβει. Για τα εργαστηριακά μαθήματα θα πρέπει να αναρτηθεί η σχετική ύλη πριν την πρόοδο (π.χ. για προφορική εξέταση), ή το θέμα της εργασίας προόδου (π.χ. project) ή σχετικές κατευθυντήριες γραμμές. Για τα θεωρητικά μαθήματα συνιστάται η τμηματική ανάρτηση σημειώσεων (π.χ. σε μορφή κειμένου pdf ή παρουσιάσεων powerpoint).

ΠΡΟΟΔΟΙ

Οι πρόοδοι θα πραγματοποιηθούν από 11/12/2017 μέχρι και 15/12/2017. Η συμμετοχή στην εξέταση προόδου είναι υποχρεωτική για όλους τους καταρτιζόμενους. Σε περίπτωση απουσίας καταρτιζομένου από εξέταση προόδου για αποδεικνυόμενους λόγους ανωτέρας βίας ή σοβαρής ασθένειας, θα πρέπει εγκαίρως να ενημερωθεί τόσο ο εκπαιδευτής όσο κι η διοίκηση του ΙΕΚ με γραπτή αίτηση. Οι πρόοδοι για αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις καταρτιζομένων θα πραγματοποιηθούν από 18/12/2017 μέχρι 22/12/2017 (για τα θεωρητικά μαθήματα η διοίκηση του ΔΙΕΚ θα ορίσει μέρα και ώρα). Σε κάθε περίπτωση, οι καταστάσεις βαθμολογίας των προόδων πρέπει να παραδοθούν στο ΔΙΕΚ μέχρι και την Παρασκευή 22/12/2017. Σε περίπτωση απουσίας από την εξέταση προόδου, ο καταρτιζόμενος βαθμολογείται με μονάδα (1).

Οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν γνώση των βαθμολογιών προόδου με ευθύνη του εκπαιδευτή.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Η περίοδος τελικών εξετάσεων διαρκεί από 7/2/2018 μέχρι και 14/2/2018. Η διοίκηση του ΔΙΕΚ σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές θα ορίσει το πρόγραμμα εξετάσεων. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι υποχρεωτική για όλους τους καταρτιζόμενους. Σε περίπτωση απουσίας, ο καταρτιζόμενος βαθμολογείται με μονάδα (1).

Σχολιάστε