Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Ειδικότητας “Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης” στο Κομμωτήριο Natassa

Την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2018, τα τμήματα της ειδικότητας “Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης” Β’ & Δ’ εξαμήνου του Δ.ΙΕΚ Μυτιλήνης πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία εκπαιδευτική επίσκεψη στο κομμωτήριο Natassa Hair Salon της Κας Αναστασίας Αντωνακέλλη στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα».

Τους σπουδαστές συνόδευσαν οι εκπαιδευτές του Δ.ΙΕΚ Ιωάννης Στεργιανός, Αικατερίνη Τζαγκαράκη, Σοφία Χαχάμη και Μαρία Γεωργιάδου. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν να εκπαιδευτούν οι σπουδαστές σε ένα ξεχωριστό κι εξειδικευμένο επαγγελματικό χώρο, καθώς είναι το μοναδικό εγκεκριμένο από την Kerastase Lux Emotions κομμωτήριο  που λειτουργεί στο νησί.  Το Natassa Hair Salon είναι επίσης βραβευμένο για τις παροχές του από μεγάλες εταιρίες όπως: Kerastase, L’Oreal Professionnel, Wella Professionals και Schwarzkopf Professional.

Οι σπουδαστές αρχικά ενημερώθηκαν για τις νέες τάσεις στα μαλλιά και για τα νέα κουρέματα που θα κυριαρχήσουν το καλοκαίρι. Επίσης εκπαιδεύθηκαν μέσα από τη μέθοδο της επίδειξης για την προσωπολογία η οποία είναι βασική για το επάγγελμα του κομμωτή καθώς βάσει αυτής επιλέγει ένας κομμωτής τις εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιήσει σε κάθε πελάτη.

Οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία μέσα από το διάλογο που αναπτύχθηκε και τις σχετικές ερωτήσεις – απαντήσεις να λύσουν απορίες, να μάθουν μυστικά για όμορφα, λαμπερά και υγιή μαλλιά και να ανακαλύψουν tips για εύκολα και γρήγορα χτενίσματα.

Επιπλέον οι σπουδαστές εξοικειώθηκαν στη χρήση διαφόρων επαγγελματικών προϊόντων αλλά και πήραν πολύτιμες συμβουλές σχετικά με την επαγγελματικότητα, τη σωστή συμπεριφορά ενός επαγγελματία και τους κατάλληλους τρόπους επικοινωνίας ενός κομμωτή με τους πελάτες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Κα Αναστασία Αντωνακέλλη η οποία μετράει πάνω από 25 χρόνια στο χώρο, φιλοξένησε 35 σπουδαστές και αφιέρωσε περίπου 3 ώρες από το χρόνο της για να ενημερώσει προσωπικά τους σπουδαστές και να λύσει κάθε απορία τους. Η διοίκηση του Δ.ΙΕΚ, οι εκπαιδευτές και οι σπουδαστές την ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία και την υποστήριξή της!!!

Σχολιάστε