Πρόσκληση για Διάθεση Θέσεων Μαθητείας στο ΙΕΚ Μυτιλήνης

Το Δημόσιο ΙΕΚ Μυτιλήνης, προσκαλεί δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να επενδύσουν στην Επαγγελματική Κατάρτιση των νέων της Λέσβου προσφέροντας θέσεις μαθητείας για τις παρακάτω ειδικότητες:

  • Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
  • Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου

Σύμφωνα με την πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για τους φορείς του Δημοσίου που επιθυμούν να προσφέρουν θέσεις μαθητείας, απαιτείται Απόφαση του Δ.Σ. του φορέα, η οποία θα σταλεί ηλεκτρονικά σε ψηφιακή μορφή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις mathiteia_apofaseis@minedu.gov.gr και mathiteia@oaed.gr μέχρι 15 Ιουνίου 2018, καθώς και εγγραφή στο portal του ΟΑΕΔ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες  έως την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019. Σε περίπτωση που ένας φορέας του Δημοσίου έχει ήδη αποστείλει απόφαση σε προηγούμενη φάση υλοποίησης μαθητείας, με πρόβλεψη και δέσμευση προϋπολογισμού, περισσοτέρων του ενός έτους για συμμετοχή στα προγράμματα μαθητείας απαιτείται η εκ νέου αποστολή απόφασης στην επόμενη φάση υλοποίησης για το σχολικό έτος 2018-19.

Πληροφορίες για τη Μαθητεία στα Δ.ΙΕΚ υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση
http://gsae.edu.gr/el/epaggelmatiki-katartisi/mathiteia-diek/perigrafi-mathiteias

Για τα Δ.ΙΕΚ, το πέμπτο εξάμηνο δύναται να είναι εξάμηνο Μαθητείας. Η συνολική διάρκεια της μαθητείας ανέρχεται σε 960 ώρες και επιμερίζεται σε 192 ώρες κατάρτισης στη δομή και 768 ώρες στο χώρο εργασίας. Η χρονική κατανομή των ωρών μεταξύ δομής κατάρτισης και χώρου εργασίας ανά εβδομάδα ορίζεται σε μια μέρα στη δομή κατάρτισης και τέσσερις μέρες στο χώρο εργασίας. Ο αριθμός των ωρών μαθητείας στο χώρο εργασίας ορίζεται σε 8 ώρες ανά ημέρα.

Οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση, που ορίζεται στο 75% επί του νομίμου νομοθετημένου κατώτατου ορίου του ημερομίσθιου ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας». Από αυτό το ποσό η χρηματική επιβάρυνση του εργοδότη μετά την αφαίρεση της επιδότησης ανέρχεται στο ποσό των 9,35€ ανά ημέρα μαθητείας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να διαβάσουν την αναλυτική πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σχολιάστε