Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης

Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης

Η ειδικότητα «Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης» δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το φθινοπωρινό εξάμηνο 2014Β στο ΙΕΚ Μυτιλήνης. Οι καταρτιζόμενοι αυτοί ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους τον Ιούνιο του 2016. Η ίδια ειδικότητα εγκρίθηκε εκ νέου τα φθινοπωρινό εξάμηνο 2016Β και 2017Β. Σύντομα (Οκτώβριος 2017) θα ξεκινήσει το Γ‘ εξάμηνο φοίτησης για τους παλαιούς καταρτιζόμενους και το Α‘ εξάμηνο φοίτησης για τους νέους.

Η ειδικότητα είναι από τις δημοφιλέστερες και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για πρακτική άσκηση και για μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

  1. Νέος οδηγός σπουδών της ειδικότητας «Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης»
  2. Γενικός οδηγός ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
  3. Γενικός οδηγός ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ
  4. Κανονισμός για τα δημόσια ΙΕΚ. Γιατην καλύτερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να εκτυπώσετε τον κανονισμό και ειδικότερα τις σελίδες 2 (άρθρα 1-2, γενικά στοιχεία), τις σελίδες 6-8 (άρθρα 9-11, φοίτηση) και τις σελίδες 11-15 (άρθρα 18-21, αξιολόγηση, βαθμολόγηση, κ.α.). Στην αίτηση πρώτης εγγραφής αλλά και σε κάθε αίτηση ανανέωσης εγγραφής που υπογράφει ο κάθε καταρτιζόμενος, αναγράφεται σαφώς ότι ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει διαβάσει και έχει λάβει γνώση του κανονισμού.
  5. Θέματα Εξετάσεων Πιστοποίησης της Ειδικότητας (κατάλογος ερωτήσεων)
  6. Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για την ειδικότητα

Οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας αποκτούν υψηλή κατάρτιση και εξειδίκευση μέσω των θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων, που πραγματοποιούνται σε αίθουσες, καθώς και στο εξοπλισμένο εργαστήριο Κομμωτικής.  Τα μαθήματα γίνονται από έμπειρους εκπαιδευτές με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στο αντικείμενο της κομμωτικής. Οι Τεχνικοί Κομμωτικής Τέχνης χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα και φαντασία.

Οι απόφοιτοι μπορούν:

  • να προτείνουν πρωτότυπες κομμώσεις και χτενίσματα, που αναδεικνύουν το πρόσωπο κάθε πελάτη
  • να συμβάλλουν στην υγιεινή του τριχωτού της κεφαλής
  • να αντιμετωπίζουν με τα κατάλληλα προϊόντα προβλήματα όπως η τριχόπτωση η ξηροδερμία κ.α.

Σχολιάστε