Εκπαιδευτικές επισκέψεις του ΙΕΚ Μυτιλήνης (Δελτίο Τύπου)

Την Παρασκευή 23-01-2015, διενεργήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των καταρτιζομένων της ειδικότητας “Τεχνικός τουριστικών μονάδων & επιχειρήσεων φιλοξενίας” του Δημόσιου ΙΕΚ Μυτιλήνης με υπεύθυνη την εκπαιδεύτρια γερμανικής γλώσσας κα Φένη Παπαχρήστου, υπό την φιλοξενία και επίβλεψη του Ξενοδοχείου Σαπφώ, στην προκυμαία Μυτιλήνης. Η επίσκεψη, διάρκειας τεσσάρων ωρών, με τίτλο «Γερμανικά στον τουρισμό» πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια διδακτικής του μαθήματος Γερμανικά που περιλαμβάνεται στο Α’ εξάμηνο της ειδικότητας.

Το ξενοδοχείο Σαπφώ λειτουργεί ως οικογενειακή επιχείρηση από το 1962. Η ιδιοκτήτριά του Γεωργία Παπασταύρου και ο γιος της και σπουδαστής του ΔΙΕΚ Μιχάλης Παπασταύρος υποδέχτηκαν τους σπουδαστές με μεγάλη χαρά, τους ξενάγησαν στους χώρους του ξενοδοχείου και παραχώρησαν κάποιους από αυτούς για τις ανάγκες της πρακτικής εφαρμογής. Οι καταρτιζόμενοι, με την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριάς τους, εξασκήθηκαν μεταξύ άλλων στην προσομοίωση πραγματικών καταστάσεων εξυπηρέτησης στην γερμανική γλώσσα.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία σε πολύ ευχάριστο κλίμα. Οι σπουδαστές Γ. Μαθιουδάκη, Σ. Αλεξέλλη, Ε. Κακέ, Κ. Ψαρρού, Ε. Ρεμά, Ε. Κουρή, Ε. Βαρσάκη, Π. Χαλικιώτης και φυσικά ο Μ. Παπασταύρος, ο οποίος και εργάζεται στο ξενοδοχείο, αναγνώρισαν τα πολλαπλά πρακτικά οφέλη της επίσκεψης.

Η διεύθυνση του ΙΕΚ Μυτιλήνης ενθαρρύνει ιδιαίτερα τις εκπαιδευτικές επισκέψεις αλλά και τη σύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισης με την αγορά εργασίας και την τοπική κοινωνία γενικότερα.

Πρόσφατα, οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας “Τεχνικός τουριστικών μονάδων & επιχειρήσεων φιλοξενίας” με την εκπαιδεύτρια κα Α. Μανούσου, επισκέφθηκαν το πλοίο Blue Star 1 και το Ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο.

Επίσης, οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας “Βοηθός Φυσικοθεραπείας” με τους καθηγητές κκ Μ. Οικονόμου, Ε. Πάλλη και Ε. Βαρταλαμίδη έχουν διενεργήσει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο ΑΜΕΑ «Κυψέλη», στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μυτιλήνης και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης.
Τέλος, οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας “Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων & Υποδομών” με τον εκπαιδευτή κο Δ. Κουρσουμπά, έχουν πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές επισκέψεις στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης κι έχουν προσφέρει εθελοντική εργασία στο γήπεδο Μυτιλήνης κατά τη διάρκεια αγώνων της τοπικής ομάδας ΑΕΛ Καλλονής.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παραπάνω φορείς για τη συνεργασία τους στις εκπαιδευτικές επισκέψεις του ΙΕΚ Μυτιλήνης κι ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα είμαστε σε θέση να οργανώσουμε ακόμα περισσότερες δράσεις.

Η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, δημοσίευσε το δελτίο τύπου για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις του ΙΕΚ Μυτιλήνης. Δείτε τη δημοσίευση: http://emprosnet.gr/article/69276-ekpaideytikes-episkepseis-iek-mytilinis

Σχολιάστε