Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ

Η ειδικότητα “Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ” εγκρίθηκε για πρώτη φορά το φθινοπωρινό εξάμηνο 2017Β. Σύντομα (Ιούνιος 2018), θα ολοκληρωθεί το Β’ εξάμηνο φοίτησης.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

  1. Νέος Οδηγός σπουδών της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ»
  2. Γενικός οδηγός ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
  3. Γενικός οδηγός ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ
  4. Κανονισμός για τα δημόσια ΙΕΚ. Γιατην καλύτερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να εκτυπώσετε τον κανονισμό και ειδικότερα τις σελίδες 2 (άρθρα 1-2, γενικά στοιχεία), τις σελίδες 6-8 (άρθρα 9-11, φοίτηση) και τις σελίδες 11-15 (άρθρα 18-21, αξιολόγηση, βαθμολόγηση, κ.α.). Στην αίτηση πρώτης εγγραφής αλλά και σε κάθε αίτηση ανανέωσης εγγραφής που υπογράφει ο κάθε καταρτιζόμενος, αναγράφεται σαφώς ότι ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει διαβάσει και έχει λάβει γνώση του κανονισμού.
  5. Θέματα Εξετάσεων Πιστοποίησης της Ειδικότητας (κατάλογος ερωτήσεων)

Ο απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής τέχνης και Μακιγιάζ» παρέχει υπηρεσίες αισθητικής φροντίδας για το πρόσωπο ή/και το σώμα με φυσικά και τεχνητά μέσα, υπηρεσίες χαλάρωσης και ευεξίας, υπηρεσίες μακιγιάζ προσώπου και σώματος, υπηρεσίες περιποίησης, αποκατάστασης και καλλωπισμού νυχιών με φυσικά και τεχνητά μέσα και προωθεί καλλυντικά προϊόντα και μηχανήματα καθώς και υπηρεσίες αισθητικής. Το αντίστοιχο επάγγελμα διαθέτει σημαντική αξία στην αγορά εργασίας.

Ο κάτοχος του διπλώματος της ειδικότητας έχει τη δυνατότητα να απασχοληθεί
στους εξής τομείς:
A) Υπηρεσιών υγείας/ομορφιάς και ευεξίας
– Πολυδύναμα κέντρα Αισθητικής και Αδυνατίσματος
– Στούντιο και Μακιγιάζ
Οι υπηρεσίες αφορούν κυρίως αισθητική, αδυνάτισμα, αποτρίχωση και σχεδιασμό–προτάσεις αισθητικών περιποιήσεων.

Β) Καλλυντικά
– Βιομηχανίες καλλυντικών
– Αντιπροσωπείες καλλυντικών
Ο απόφοιτος της ειδικότητας απασχολείται σε αντιπροσωπείες καλλυντικών, που προωθούν καλλυντικά προϊόντα σε επαγγελματίες υπηρεσιών, σε αντιπροσωπείες καλλυντικών που προωθούν καλλυντικά προϊόντα μέσω του λιανεμπορίου και στα φαρμακεία

Γ) Τουριστικό SPA
– Κέντρα Υδροθεραπείας, που λειτουργούν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ
– Κέντρα θαλασσοθεραπείας, που λειτουργούν σε οργανωμένες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις
– Αστικά κέντρα με διάφορες επωνυμίες (city spa, daily spa, κλπ)

Δ) Υγεία
– Ιατρικά κέντρα
– διωτικές κλινικές
– Ευαγή ιδρύματα
Οι διάφορες υπηρεσίες που παρέχονται εδώ, βασίζονται αποκλειστικά στη χρήση καλλυντικών προϊόντων, κυρίως για αποτρίχωση, πανάδες και άλλες αισθητικές πράξεις.

Ο απόφοιτος της ειδικότητας μπορεί επίσης να απασχοληθεί σε ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα αδυνατίσματος, φαρμακεία, κομμωτήρια, ξενοδοχεία, διαφημιστικές εταιρείες, καταστήματα καλλυντικών, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, στη φωτογραφία και στους οίκους μόδας.