Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών

Η ειδικότητα “Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών”  δημιουργήθηκε τα φθινοπωρινά εξάμηνα 2013Β και 2014Β στο ΙΕΚ Μυτιλήνης. Οι τελευταίοι καταρτιζόμενοι ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους τον Ιούνιο του 2016.

Η ίδια ειδικότητα εγκρίθηκε εκ νέου το φθινοπωρινό εξάμηνο 2017Β. Σύντομα (Οκτώβριος 2017) θα ξεκινήσει το Α’ εξάμηνο κατάρτισης. Είναι από τις δημοφιλέστερες ειδικότητες και προσφέρει δυνατότητες για μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

  1. Νέος οδηγός σπουδών της ειδικότητας Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών
  2. Γενικός οδηγός ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
  3. Γενικός οδηγός ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ
  4. Κανονισμός για τα δημόσια ΙΕΚ. Γιατην καλύτερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να εκτυπώσετε τον κανονισμό και ειδικότερα τις σελίδες 2 (άρθρα 1-2, γενικά στοιχεία), τις σελίδες 6-8 (άρθρα 9-11, φοίτηση) και τις σελίδες 11-15 (άρθρα 18-21, αξιολόγηση, βαθμολόγηση, κ.α.). Στην αίτηση πρώτης εγγραφής αλλά και σε κάθε αίτηση ανανέωσης εγγραφής που υπογράφει ο κάθε καταρτιζόμενος, αναγράφεται σαφώς ότι ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει διαβάσει και έχει λάβει γνώση του κανονισμού.
  5. Θέματα Εξετάσεων Πιστοποίησης της Ειδικότητας (κατάλογος ερωτήσεων)
  6. Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για την ειδικότητα

Τα στελέχη Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών (security) είναι επαγγελματίες οι οποίοι με τις γνώσεις και τις ικανότητές τους προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία των πολιτών.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας μπορούν να:

  • συνοδεύουν χρηματαποστολές
  • φρουρούν πρόσωπα ή εγκαταστάσεις παντός είδους
  • συμβάλλουν στην αντιμετώπιση κρίσεων

Η ειδικότητα αντιστοιχεί στην παλαιά ειδικότητα «ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ».

Σχολιάστε