Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας-Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής

Η ειδικότητα “Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας-Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής” δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το εαρινό εξάμηνο 2015Α στο ΙΕΚ Μυτιλήνης. Η ειδικότητα εγκρίθηκε εκ νέου το φθινοπωρινό εξάμηνο 2016Β. Σύντομα (Ιούνιος 2018), θα ολοκληρωθεί το Δ’ εξάμηνο φοίτησης.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

 1. Νέος Οδηγός σπουδών της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας-Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής»
 2. Γενικός οδηγός ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
 3. Γενικός οδηγός ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ
 4. Κανονισμός για τα δημόσια ΙΕΚ. Γιατην καλύτερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να εκτυπώσετε τον κανονισμό και ειδικότερα τις σελίδες 2 (άρθρα 1-2, γενικά στοιχεία), τις σελίδες 6-8 (άρθρα 9-11, φοίτηση) και τις σελίδες 11-15 (άρθρα 18-21, αξιολόγηση, βαθμολόγηση, κ.α.). Στην αίτηση πρώτης εγγραφής αλλά και σε κάθε αίτηση ανανέωσης εγγραφής που υπογράφει ο κάθε καταρτιζόμενος, αναγράφεται σαφώς ότι ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει διαβάσει και έχει λάβει γνώση του κανονισμού.
 5. Θέματα Εξετάσεων Πιστοποίησης της Ειδικότητας (κατάλογος ερωτήσεων)
 6. Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών όλων των εξαμήνων της ειδικότητας

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας-Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής» κατέχουν όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητες για τη σωστή περιποίηση των άνω και κάτω άκρων. Οι καταρτιζόμενοι ειδικεύονται όχι μόνο στον καλλωπισμό των άκρων, αλλά και στην άριστη υγιεινή τους. Σε συνεργασία με ιατρούς, μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αποκατάσταση φυσικών ή επίκτητων δυσμορφιών του πέλματος, των φαλαγγών και των νυχιών. Το αντίστοιχο επάγγελμα διαθέτει σημαντική αξία στην αγορά εργασίας.

Οι βασικοί τομείς απασχόλησης είναι:

 • Υποδοχή πελάτη και προετοιμασία πελάτη
 • Διάλογος-επισήμανση του προβλήματος-διάγνωση
 • Περιποίηση χεριών-τεχνικές-εργαλεία και σωστή χρήση τους
 • Περιποίηση ποδιών-τεχνικές-εργαλεία
 • Γνώσεις σωστού κοψίματος νυχιών-ιδιαίτερα ποδιών, αποφυγή αιματωμάτων.
 • Σωστή χρήση κλιβάνου αποστείρωσης
 • Χρήση αιμοστατικών-απολυμαντικών εγκεκριμένων αρμοδίως
 • Βαφή νυχιών-τεχνικές
 • Προσθετική νυχιών-τεχνικές-εργαλεία

Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε κέντρα αισθητικής, ιατρικά κέντρα αποκατάστασης, ορθοπεδικές κλινικές κ.α. σε συνεργασία με αρμόδιους ιατρούς.